zaterdag 27 december 2014

Uit de kerstwens van Frans

Beste Vrienden,

Het jaar loopt ten einde. Straks zijn we 2015. Dat betekent dat PODES binnenkort al vijftien jaar bestaat, vijftien jaar op de bres voor de sociale inclusie van personen met beperkingen:kinderen , jongeren en volwassenen ….en nu ook kleuters die de boel op zijn kop zetten met toeters , trommels en bellen en heel veel drukte.

Kan dit wel? Wordt dit geen troep?  Doven, blinden personen met fysische en cognitieve beperkingen, autisme, leerstoornissen…

Jawel, maar er waren weliswaar momenten vol entoesiasme en momenten vol vragen en twijfels. Maar het lukte en het lukt nog altijd. We koken er geen soepje van.Met zeer beperkte middelen zijn we er in geslaagd een hechte gemeenschap te vormen van mensen met en zonder beperkingen. We delen vreugde en verdriet en dat is onze sterkte.   
Want er is zoveel tekort: leerkrachten, opvoeders, terapeuten, didaktisch materiaal. We hebben gelukkig de steun van de gemeentebesturen van Tapiramutá, Mundo Novo, Pintadas. Die zorgen voor vervoer en schoolmaaltijd. De lonen van de werknemers worden ook gedeeltelijk door hen betaald.

We gaan nog altijd door met de steun van zoveel lieve mensen uit Vlaanderen en  Nederland. Van harte dank voor uw jarenlange inzet.

(…) Geen opmerkingen: