woensdag 15 februari 2012

Podes opent 3° dienstencentrum in Pintadas

We zijn er in geslaagd een derde dienstencentrum voor personen met een handicap op te richten in Pintadas. Ditmaal een totaal nieuw gebouw met drie grote klaslokalen, een sanitair blok en een keuken. Binnenkort wordt het centrum nog uitgebreid met enkele lokalen voor logopedie en individueel onderwijs.

We hebben 45 leerlingen met auditieve, visuele, intelectuele en fysische handicap.Het heeft twee jaar voorbereiding gevergd om dit centrum op te starten: voordrachten, huisbezoeken, psychodiagnostisch onderzoek enzv.

Het gemeentebestuur van Pintadas heeft de grondwerken uitgevoerd. Het terrein werd geschonken door de Fundação Padre Ricardo. We hebben subsidies
ontvangen van de Noord-Zuidwerking van de Provincie West –Vlaanderen en van de gemeente Gits-Hooglede. Ook vele mensen van Gits en Hooglede hebben
gesteund. Uiteindelijk werd het centrum feestelijk ingehuldigd op 11 februari. Het was een prachtig feest waaraan gans de gemeenschap heeft deelgenomen. Hierbij enkele foto's:

 


  
Meer foto's van dit evenement, maar ook uit ons archief vind je onderaan deze pagina in de fotostream! Laat ons zeker weten wat je ervan vindt.

Geen opmerkingen: